Jag har aldrig varit någon stor supporter av köttfärslimpa men det här receptet har jag fått av min mamma och det blir hur gott som helst!
Köttfärslimpa
600 gram köttfärs
1/2 dl ströbröd
11/2 dl mjölk
1 hackad lök
1 tsk Dijonsenap
1 msk strösocker
salt, vitpeppar (malen) och svartpeppar (grovmalen)
1 pkt grädde
1-2 msk soja
Västerbottensost (riven)
Tomater (små)
Slå på ugnen på 200 grader. Blanda mjölk och ströbröd, låt stå och dra cirka 15 min. Blanda i lök, senap, socker, salt och peppar, rör om. Blanda ner köttfärsen i mjölkblandningen och arbeta färsen, som skall vara lite lös, man kan tillsätta lite mer mjölk för att få lite lösare smet. Platta ut smeten i en form, lägg i en rad med tomater i mitten av smeten och sedan osten ovanpå detta. "Vik ihop smeten" till en limpa. Blanda ihop grädde och soja och häll runt om limpan.
Grädda i 200 grader ca 45 min.
Jag har ätit detta med både potatis och pasta till och bägge funkar men det är nästan så att jag föredrar pasta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar