Förrätt: svampsoppa med panerad kalvbräss. Dryck: Vicar's Choice Sauvignon Blanc, ett vin med mycket mineraltoner som passade bra till soppans pepprighet.
Bräss är en körtel som sitter i halsen på kalvarna. Brässen är väldigt mör och mjäll i sin form. Och otroligt god!
Huvudrätt: stekt hängmörad biff med rödvinssås, vitlöksbakade jordärtskockor och ugnsstekt fänkål. Dryck: Warrenmang Estate Shiraz - ett australiensiskt rödvin som har funnits i Systembolagets sortiment men som de av någon anledning verkar ha tagit bort. Synd, för det är ett väldigt gott vin.
De vitlöksbakade jordärtskockorna med sin nötiga och jordaktiga karaktär passade väldigt bra som tillbehör till köttet och såsen. I originalreceptet skulle man grilla dem i ett foliepaket men vi valde att ugnsbaka dem i en form.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Helgen inleddes med ett besök på Texas Longhorn i fredags och det var lika gott och trevligt som vanligt!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Helgen har i övrigt varit intensiv när det gäller sport. Vilken tävlingsmänniska hon är Charlotte Kalla. Hade hon kommit från något annat land hade jag definitivt trott att hon var dopad...
All heder till "småkronorna" som fick VM-silver. Som min mor sa till mig: LULEÅ HOCKEY SE OCH LÄR, VILKEN VILJA, VILKEN KÄMPAGLÖD OCH VILKET HJÄRTA de visade!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Har även hunnit med att boka en resa under helgen, Gran Canaria 27/2-5/3! Ska bli skönt att komma iväg!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar