måndag 20 september 2010

Skåne till Danmark?

När Luleå spelade mot Malmö eller Rögle när de var i högsta serien brukade Luleåklacken sjunga "vi byter Skåne mot Carlsberg". Jag tycker inte om öl, men det kanske inte skulle vara så dumt. För utan skåningarnas röster hade nog inte Sverigedemokraterna tagit sig in i riksdagen.

Det är en skam för Sverige att ett sådant parti kunnat ta sig in i riksdagen. Nu kan vi inte längre vara stolta över att vara ett av få länder i Västeuropa som inte har ett främlingsfientligt parti bland den högre politiska makteliten.

Smygrasisterna är säkert nöjda. De som inte vågar ta offentlig ställning över sin inställning till invandrare och invandringspolitik men som i smyg tycker att all invandring bör stoppas och att man gärna får kasta ut många av de som redan finns i Sverige. De fnissar säkert inombords idag. Jag förfäras över denna tanke.

Månne ett allianssamarbete med Miljöpartiet kan göra att den svenska politiken kan föras utan större störningar men man måste ju också hitta ett sätt att försöka motverka SD:s frammarsch. Utfrysning verkar inte ha fungerat så nu måste politikerna hitta på något annat.

Inga kommentarer: