söndag 28 oktober 2007

Una ceviche por favor

Jag har ätit ceviche, marinerad fisk och/eller skaldjur i en otroligt fräsch stark-syrlig lag, några gånger på restaurang. I fredags provade vi laga det hemma. Det är rå fisk eller räkor som man marinerar i en lag med lite habanerochili (det är den starkaste chilin som finns så var försiktig!!!), limesaft, lök, vitlök, salt, peppar och socker. Har även ätit varianter med grönsaker i, t ex gurka, tomat, mango osv men när vi lagade den gjorde vi den plain, med bara räkor. Här är ett recept som man kan utgå ifrån men här är det stora portioner och vi gjorde bara en liten förrätt. Viktigt är också att tillsätta socker, vilket saknas i detta recept, annars blir det alldeles för syrligt!

Under helgen har vi också hunnit med ett besök på Terrenos Vinotek. Där kan man prova en massa olika viner ur "automater". Man köper påfyllningsbara "polletter", får sitt glas, och sedan är det bara att välja vin. 4 cl vin kostar mellan 10 och 90 kr. Vi åt även ett par förrätter som var klart prisvärda!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. jag undrar om det var i Sverige du åt CEviche eller om det var någon annan stans?
Vill så gärna äta det :) :)

LINROJ sa...

jag åt det hemma, lagade det själv!