torsdag 16 juli 2009

Grillfrossa

Vi har varit i stugan en hel del under vår ledighet. Det är fantastiskt skönt att ha stugan att vara i och att slippa vara mitt inne i stan under sommarhalvåret. Nackdelen är dock att det har varit mygginvasion där uppe men vi får hoppas att det har gått över tills nästa gång vi kommer dit.

Vi har grillat varje middag. Och ätit någon slags förrätt varje dag. Det mesta har varit fantastiskt gott! Innan vår vistelse där gjorde jag i ordning en grilldagbok med hänvisningar till recept för allt vi skulle äta.
Maken lovade i ett svagt ögonblick i samband med Loves förlossning att jag skulle få guldkött hela sommaren. Riktigt så ofta lär det väl inte bli... Hur som helst, guldkött hänger väldigt länge och möras, i sitt eget fett eller nåt i den stilen.
Här är några av de rätter vi hittills har ätit i sommar. Jag ska försöka lägga in recept så småningom.
Anklevermousse med ruccolasallad, fikon, toast och balsamicosås.

BBQ-marinerad hängmörad guldentrecote, potatisstomp med pancetta/bacon, rödlök med timjansmör och vitlökscreme.
Gös med rödbetor, morötter och purjolök. Örtcreme.

Ribs (förkokade i 1,5 timmar, därefter grillade) med glaze, vattenmelonsallad med fetaost, coleslaw och pommes (gjorde ugnsbakad färskpotatis senast och det var mycket godare).

Pepparmarinerad hängmörad guldbiff, grillade färskpotatisar, lökchutney och parmesan- och tomatsmör.

Lammrostbiff i citrus- och dragonmarinad, balsamicotomater, ugnsbakad färskpotatis och fetaostcreme.

Ankbröst i smokemarinad, risotto med västerbottensost och tomataioli.


Ej på bild: fajitas med guacamolesalsa och fläskfilé med bertilsås, bearneisesås och grillade färskpotatisar, jordärtskockor och päron. Ett par av de förrätter vi ätit är carpaccio med ruccolasallad, pinjenötter, citrondressing, ärtskott och parmesanost, hummersoppa och quesadillas med räkor.

3 kommentarer:

Linda N sa...

Hej på er!

Vilka fantastiska rätter ni tillagat! Ni verkar må toppen. Hoppas myggen försvinner. Även om vi sedan vår norrbottenstid är "vana" med mygg är det ju djur som irriterar. Pussa på bebben från mig. KRAM och fortsätt må gott. Linda i Borlänge

LINROJ sa...

Hej Linda i Borlänge! Vi väntar med spänning på att se om myggen är borta. Är uppe i norr nu men åker neråt på tisdag och till stugan på onsdag. Får lägga upp en ny grilldagbok under bilfärden söderut. Kram
Linda - för närvarande i Luleå - snart hemma i Stockholm igen

Anonym sa...

birkin bags
jordan outlet
bape outlet
palm angels outlet
yeezy boost 350
a bathing ape
yeezy 350
kd shoes
goyard
stephen curry shoes