måndag 14 juni 2010

Lilleman åksjuk

Love har blivit åksjuk. Han tycker inte alls det är roligt att åka bil. Han vrider och vänder sig och gnäller och gråter. Ibland snurrar ögonen runt, han blir alldeles svettig trots lite kläder och kyla i bilen och man ser att han mår jättedåligt. Han har kräkts ett antal gånger. Bilresorna blir med andra ord begränsade. Vi åker inte bil med honom mer än vi måste. Före helgen fick vi åksjuketabletter via bvc som vi provade både i fredags och i söndags, till och från stugan. Resultatet var väl begränsat. Han tycker fortfarande det är väldigt jobbigt att åka bil men han kräktes i alla fall inte.

Vad gör man? Vi kan ju inte sluta åka bil. Pratade med läkaren imorse som sa att det kan vara snabbt övergående men om det inte är det då? Kan man vända honom framåt i bilen? Det är inte att rekommendera men det kanske så småningom är den enda utvägen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Min grannes dotter blev oxå åksjuk väldigt tidigt (hon e nu fyra år) och hon har armband på vardera armen, det ser ut som en vadderad gummisnodd med en liten plastbit som ska vara vänd in mot handleden och trycker där på en akupunkturpunkt så att hon inte mår illa när hon åker bil. Tror det finns på apoteket men jag e inte säker. Linfda Skåne