tisdag 9 december 2008

Köpenhamn

Vi var på en miniweekend till Köpenhamn i helgen. Vilken trevlig stad, jag åker gärna tillbaka!

Vi bodde nästan fem km utanför centrum, på Clarion Hotel Copenhagen. Hotellet hade vi bokat via Coop Hotellpremie. Det var billigt, nytt och fräscht men låg inte i någon trevlig omgivning. Frukosten var inte den bästa och personalen var väldigt långsamma på att fylla på med nytt. Det fanns en fin spaavdelning med jacuzzi och bastu och vi hade turen att lyckas vara ensamma där. Den stora fördelen med hotellet var i alla fall priset. Läget gjorde att vi tog taxi in till stan varje gång vi skulle dit.

Fredag kväll: kom till hotellet, åkte in till stan. Åt middag på en köttrestaurang, Hereford House. De serverade möra biffar, mycket vitlök och bakad potatis. Tog sedan en promenad längs Ströget, ner mot Kongens nytorv och Nyhavn.

Lördag: Gick runt i Christiania där vi även var på julmarknad. Området vimlade av påverkade människor, herrelösa hundar, dekorerade byggnade och suspekta dofter. Promenerade därefter till slottet Amalienborg, kungaparets residens under vinterhalvåret. Lunch åt vi på Café a Porta vid Kongens Nytorv. Maken åt trevliga smörrebröd och jag tog en silltallrik.

Under sen eftermiddag/kväll besökte vi Tivoli. Vid den här tiden på året är hela Tivoli-området upplyst av massor av ljus och lampor. Det är julmarknad och man kan köpa glögg, varm choklad med "flödeskum" och stekta äppelskivor överallt. Atmosfären var väldigt trevlig! Därefter åt vi middag på en kinesisk restaurang. Menyn där var däremot inget att hänga i julgranen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, vad mysigt det låter som ni har haft det..! Med undantag av promenaden i Christiania...