måndag 15 december 2008

Mooncake

Det finns en mycket stor brist vad gäller Stockholms i övrigt perfekta och mångfacetterade restaurangvärld. Det finns inga bra kinesiska restauranger att äta på. Inget ställe som jag och mina bekanta hittills har ätit på går på länga vägar upp mot restaurangerna i Luleå: Österns Pärla och Waldorf (som konstigt nog inte verkar ha någon egen hemsida).

Det finns ett undantag, men det är ett lite dyrare alternativ. Ett par kvarter ovanför oss, på Luntmakargatan, ligger det en restaurang som heter Mooncake. Det är en restaurang med kinesisk och thailändsk profil som serverar gourmetmat. Där kan man inte hitta fyra små rätter...

Vi åt där i fredags. Det fanns en julmeny som tyvärr ingen av oss var särskilt sugen på. Det blev "bara" en varmrätt för oss var. Jag åt honungs- och citronglaserade skaldjursspett med thai-pesto och friterade basilikablad. Perfekt grillade skaldjur och grönsaker med en välbalanserad sötsur smak. Maken tog knaperstekt ginmarinerat ankbröst kryddat med szechuanpeppar på wokade stringbeans med tamarind-, chiliglaze och granatäpple. Hans val var också väldigt gott.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En ful och en gul på Erstagatan 22?

LINROJ sa...

Tack för tipset! Ska testa den.