måndag 7 december 2009

Fåfängan

Fåfängan har en vidunderlig utsikt över stora delar av Stockholm. Därifrån kan man, bland mycket annat, se Djurgården, Skeppsholmen och Gamla Stan. Vädret var inte det bästa när vi var här men en sommardag eller -kväll här måste vara fantastisk.

Igår serverades julbrunch, en kombination mellan en "vanlig" brunch och julbord. Där fanns ett par sillsorter, två laxsorter med såser, räkor, ägghalvor med räkor och majonnäs, två sorters salami, soltorkade tomater, kapris, oliver, grekisk sallad, julskinka med senap och hemlagad äpplemos, ugnsstekt kyckling, prinskorvar, bacon, äggröra, rödkål, Janssons frestelse och köttbullar. Och säkert fanns det fler saker, det är svårt att komma ihåg allt. Vatten ingick men annan dryck fick man köpa till. Te och/eller kaffe ingick också liksom ett efterrättsbord med diverse godbitar.

Det kändes som att det var hög kvalité på maten. Det mesta kändes hemlagat och de flesta saker hade passande tillbehör såsom såser till laxen eller senap och äpplemos till skinkan. Det är ett plus för många andra brunchställen saknar tyvärr de där goda tillbehören som gör det där lilla extra.

Vi bokade bord för fyra personer och en barnvagn. Från början skulle det vara stört omöjligt att ta in en barnvagn men när jag sa att vi får gå någon annanstans gick det helt plötsligt bra.

Inga kommentarer: