torsdag 31 december 2009

Årets sista dag är här!

Så var årets sista dag här! 2009 har svept förbi i en svindlande hastighet och strax är vi inne i ett nytt decennium.

Den största händelsen för mig under 2009 har självklart varit när vår son Love föddes den 17 juni. Nu är han drygt ett halvår gammal och har utvecklats till en personlighet med stark vilja och egen karaktär. Han har ett sprudlande skratt som han använder ofta. Han har en stark röst som han ideligen övar nya ljud med. Och han har efter ett par veckor av matvägran fått en otrolig aptit och äter som en häst. Gröt, matpuréer, fruktpuréer, turkisk yoghurt och välling står på menyn om dagarna. Med maten får han energi som ett mindre kärnkraftverk. Han uppträder för omgivningen och charmar familjen med alla medel. Och så har han ju sitt fantastiska hårsvall som jag faktiskt klippte för första gången strax innan jul. Han vänder sig obehindrat mellan mag- och ryggläge. Kanske kryper han snart, vad vet jag. Han har lärt sig leka tittut själv. Han lägger något framför ansiktet och drar bort det och skrattar med hela kroppen. Han sover nu i stort sett hela nätter utan att äta (det händer fortfarande att han äter litegrann men det är nog på upphällningen). Han är fantastisk och jag är otroligt lycklig och stolt över vår son. Min kärlek till honom är gränslös.

Kyla och snöfall har avslutat året uppe i Luleå. Ena dagen snöstorm och nästa 20 grader kallt. Inte direkt något favoritväder men vad gör man?

Luleå Hockey avslutade året med vinst mot Timrå på bortaplan. Att man kom undan med 0-0 efter första perioden var en bedrift och faktiskt Mattias Modigs förtjänst. Kul för honom att han fick hålla nollan och kanske han får bättre självförtroende av det. Mittenläge i tabellen och det är nog ungefär det vi kan förvänta oss.

2009 avslutas hos goda vänner. Men det blir på lite annat sätt nu än tidigare. De flesta kompisar har numera barn eller ska strax få. Barnen står mer i centrum än vi själva. Tidens gång.

Love fick en kusin och en tremänning i slutet av 2009, båda två tjejer. Det är kul att de är så pass nära varandra i ålder. Och det är fler barn på G bland våra bästa kompisar. Det kanske är dags för en kille snart hos någon?

Nu blev det mycket barnsnack... Jag återkommer 2010 med fler inlägg om barn och om andra saker som händer i mitt liv.

Gott Nytt År!

Inga kommentarer: