fredag 8 januari 2010

Uppochnedvänt hem

Love har varit sjuk hela veckan. Han har varit (och är) förkyld och har haft feber, som tur var inte så hög. Det är första gången han är sjuk och hela hemmet har blivit rena rama kaoset under denna vecka. Det är kläder, tvätt och saker överallt, ingen ordning på något. Vi har fått turas om och sova halva natten var med honom för det är inte så lätt att sova när man är liten och täppt i näsan och inte kan snyta sig själv. Vi har snytit honom med en näsfrida. Och skulle man inte ha en sådan hemma skulle man förmodligen suga ut snoret själv med sin egen mun som man tydligen gjorde förr i tiden...

Under hela dagen igår drack han knappt något så jag var rädd för uttorkning men idag har han druckit lite välling på morgonen och därefter ätit åtminstone en halv portion gröt. Jag hoppas verkligen att han är på bättringsvägen.

1 kommentar:

Anna Ekberg sa...

Stackars lille plutt! Jobbigt med sjuka småttingar. Försök ge honom vatten med tesked. Vätska är jätteviktigt för pluttarna, särskilt när de har feber. Tar han flaska? Ha vatten i flaska hela tiden brevid honom så att det snabbt bara är att "trycka" in. Gillar han söta drycker? Pröva m äppeldryck. Isglass (päronsplitt). Man får göra lite undantag när de är sjuka, bara de får i sig.
Jag hade samma problem m lilla m när hon var bäbba. T o m nu är det svårt när hon är sjuk att få henne att dricka. Men det är bara att inte ge sig och går det inte ska du inte tveka utan åka direkt till akuten. Vätskebrist går snabbt.

Hoppas han är på bättringsvägen. Ha det så gott du kan och kramis!
/Anna