torsdag 3 december 2009

Supergod tvårätters!

I lördags lagade vi pankofriterade pilgrimsmusslor med morotskräm och cashewnötter till förrätt och stekt ankbröst med risotto, apelsincognacsås och portvinskokta smålökar till varmrätt.

Krispiga pilgrimsmusslor på ytan med ett mjällt inre gifter sig otroligt fint med den sötsyrliga morotskrämen och de oljiga rostade nötterna. Vi hade inte macadamianötter hemma så vi tog cashew istället och det gick lika bra. En supergod förrätt!

Det japanska ströbrödet panko är lite svårt att få tag på. Det finns inte i vanliga matbutiker, det måste inhandlas i asiatiska butiker. Annars skulle det nog fungera att fritera i exempelvis en blandning av potatismjöl och vanligt mjöl.

När vi gör risotto hemma utgår vi från Jamie Olivers recept. Ibland, beroende på vad vi har hemma, lägger vi i sparris, svamp eller annat. I lördags gjorde vi den plain utan extra tillsatser. Ankbröstet bryntes och fick gå färdigt i ugnen. Jag kokade smålökar i portvin, under lock, i säkert en timme. Mot slutet saltade och pepprade jag och hällde i en aning maizena för att reda det lite. Apelsincognacsåsen har vi gjort förut och den passar ypperligt till anka. Det blev en jättegod varmrätt!

Inga kommentarer: