fredag 19 september 2008

Reseberättelse del 2 - Rome, shopping och Appalacherna

Onsdag 3 september

Åkte mot Rome som ligger nordväst om Atlanta. Åt lunch på IHOP - International House of Pancakes. Promenerade omkring i Romes centrum men det var inte mycket att se. Hotellet var inte heller särskilt trevligt. Vi bestämde oss därför att bara stanna i Rome en natt istället för två som vi hade bokat. Åt i alla fall en utsökt kombinationsmiddag med både ”steak” och ”ribs” på Santa Fe Cattle Co http://www.santafecattleco.com/.

Torsdag 4 september

Shoppingdag på världens förmodligen bästa outlet som ligger ca en timmes bilfärd norr om Atlanta, North Georgia Premium Outlets där vi handlade massor, det var rena rama shoppinghimlen! Där fanns alla möjliga märken, exempelvis Polo Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, CK, osv. Se hur nöjd jag ser ut!


Efter shoppingen tog vi en burgare på Ruby Tuesday och åkte sedan norrut mot boende som vi blivit tipsade om. Det ligger i södra foten av bergskedjan Appalacherna. På Forrest Hills Mountain Resort bodde vi i en otroligt trevlig stuga med stort vardagsrum, jättestor säng och ett rum med en stor jacuzzi. För tjugo dollar extra fick vi middag och frukost och middagen var äkta amerikansk husmanskost med ärtor och "mashed potatoes". Här är stugan vi bodde i och vår jättestora hyrbil, Dodge Durango.


Fredag 5 september

Nästa dag åkte vi och tittade på ett fint vattenfall, Amicalola Falls, i närheten av stugan. Där fick vi också se en skunk!

Inga kommentarer: