torsdag 25 september 2008

Reseberättelse del 5 - Savannah

Tisdag 9 september och onsdag 10 september

Under två dagar besökte vi Savannah, "söderns pärla". Det är en liten och väldigt mysig stad med många små parker, squares. Tycker man inte om kackerlackor är det däremot inte så trevligt. På kvällarna såg vi ganska många sådana i dessa parker...


Arkitekturen är väldigt speciell och det är en bra stad att promenera i. Vi tog också en tur med en så kallad trolley där vi fick en hel del information om sta'n. Bland annat fick vi veta att en del av filmen Forrest Gump är inspelad här. Vid en av deras många squares satt Forrest på den berömda bänken.

Första kvällen tog vi en drink på Saya lounge och därefter åt vi amerikanska tapas och lyssnade på musik på Jazzd'savannah. Andra kvällen åt vi thailändskt. En liten pärla som vi lyckades hitta var en äkta amerikansk diner, Clarys cafe, med traditionell amerikansk mat. De flesta i personalen hade förmodligen jobbat där sedan 1950-talet eller nåt liknande. Vi hann med en lunch och en frukost här. Bilden föreställer en ganska typisk amerikansk frukost: bacon, ägg, potatis, toast och pannkakor med lönnsirap.

Hotellet vi bodde på hette Mansion on Forsyth Park. En trevlig sak med hotellet var att det var fönster mellan badrum och rum vilket innebar att man kunde ligga i badet och samtidigt titta på TV. I Savannah hann vi också med en sol- och baddag vid hotellets pool.

Inga kommentarer: