fredag 19 september 2008

Reseberättelse del 3 - Chateau Elan och Washington

Fredag 5 september

Åkte mot sydost till Chateau Elan, ett slott inte långt från Atlanta. Hotellet var superfint och här hann vi med några sol- och badtimmar på eftermiddagen. Middagen där var utsökt med bland annat tonfisk, piggvar, lammcarpaccio och ankbröst.


Lördag 6 september

Åkte österut mot Athens där vi ursprungligen hade en hotellnatt bokad men när vi skulle ändra visade det sig att det var fullbokat denna lördag. Det berodde på att deras football-lag, Georgia Bulldogs, hade hemmamatch. På denna resa fick vi lära oss hur stort det är med college football i USA. Athens är en stad med drygt 100 000 invånare men på matchen som var denna lördag var det fullsatt - 92 700 åskådare, otroligt! "The Dawgs" vann för övrigt mot Central Michigan med utklassningssiffrorna 56-17.

Slutdestinationen denna dag var istället Washington. Inte DET Washington, utan lilla Washington i Georgia. Här bodde vi på en klassisk gammal bomullsplantage, Washington Plantation.
Det är ett bed & breakfast och eftersom vi var de enda gästerna denna natt fick vi mycket bra service. Ägarna satt ner och såg football med oss och bjöd på ost, kex och vin. Vi kom även att diskutera politik i allmänhet inför det kommande valet men även vapenpolitik men det visade sig att de hade radikalt annorlunda åsikter än oss så vi försökte att inte fördjupa oss i den diskussionen. De var starka anhängare till McCain och Palin och förkastade totalt Obamas politik. På tal om vapenpolitik så menade mannen i hushållet att förra årets massaker vid Virginia Tech hade kunnat undvikas om fler studenter hade varit beväpnade - för då hade de ju kunnat skjuta honom.

Jag tror för övrigt att vi sov i världens högsta säng eftersom jag behövde trappa för att kunna komma upp i den...

2 kommentarer:

Linda N sa...

Hej på er!

Vad himla skoj att läsa om er trevliga resa. Man blir lite avis. Jag och Ante har länge funderat på en liknande resa till "landet over there" och nu vet vi ju vem vi ska rådfråga om resan blir av. Det verkar oneklingen som att ni har det toppen och Linda, du skriver så bra. Ha det fortsatt bra och ta hand om er. Linda i Borlänge

LINROJ sa...

Hej!!! Kul att höra av dig och kul att se att du läser min blogg! Vi har många tips när det gäller USA, det är bara att du hör av dig när det börjar bli dags!