måndag 26 april 2010

Bertilsås - ultimat grillsås

Det finns två sätt (eller flera?) att göra den ultimata och väldigt enkla grillsåsen, Bertilsås. Vi gör det oftast på följande sätt...

Blanda ihop...
1 hackad rödlök eller gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
ca 2-2,5 dl Heinz chilisås
ca 1 msk curry (eller mindre om man tycker smaken blir för stark)
Man kan droppa i några droppar tabasco om man känner för det också.

Ett annat sätt att göra Bertilsåsen är att fräsa löken och låta såsen puttra ihop som i detta recept. Den blir lite mildare på så sätt men jag föredrar nog den "råa" varianten. Den passar perfekt till allt grillat kött och kyckling. Jag har inte provat den till fisk men det kanske också skulle fungera.

2 kommentarer:

Dust sa...

Bertilsås, var kommer namnet ifrån? Antar att det är en Bertil som ligger bakom...

Lindslay sa...

Den måste jag prova vid nästa grillning! Tack