torsdag 8 april 2010

Efter påsken

Sedan vi kom tillbaka från Luleå har Love sovit länge på morgnarna. Länge innebär i det här fallet 7.15-8.00 vilket är så otroligt mycket roligare än när han slår upp sina klarblå ögon kl. 06.00 och tycker att det är en perfekt tid att starta dagen. Det här är ju humant, inget snack om den saken. Han äter dock fortfarande välling på natten. Frågan är om vi ska ta tjuren vid hornen och vänja honom av med det eller om han kommer att sluta av sig själv.

Vissa nätter måste man också upp och stoppa in nappen i hans mun. Jag har försökt lösa det problemet genom att lägga flera nappar i hans säng. Det brukar sluta med att han somnar med en napp i munnen och en napp i vardera hand. Men det innebär ändå inte automatiskt att han stoppar in nappen själv i munnen om han vaknar på natten. Det är ju bekvämare om mamma eller pappa kommer in i hans rum och gör det.


Det är numera full aktivitet från morgon till kväll. Det ska krypas men framför allt så ska det stås. Han ställer sig, sätter sig, ställer sig igen, sätter sig, och håller på så hela tiden. Saker ska undersökas. Han är särskilt intresserad av diskmaskin, dammsugare och kylskåp. Vad skulle jag göra utan dessa saker? Nyfikenheten är enorm, viljan att lära sig likaså. Ibland blir det vurpor och det är inte roligt men tyvärr något som "hör till".

Inga kommentarer: