onsdag 14 april 2010

Om att saker inte är statiska

Har man barn är tillvaron inte statisk. Man ska inte tro att något "är" på ett visst sätt bara för att det varit så i några dagar.

Love har nämligen börjat sova längre på morgnarna. Numera vaknar han oftast 7.15-7.45 vlket är utomordentligt bra. Fullständigt humana tider att vakna. Idag var det dock ett "undantag" när han vaknade 6.45. I Luleå vid påsk vaknade han oftast vid 6-tiden. Det är inte en okej tid att vakna, det är alldeles för tidigt både för föräldrar och barn men barn förstår tyvärr inte sitt bästa så det finns inget annat att göra än att stiga upp hur trött man än är.

Är det något vi lärt oss är det att inte ta ut något i förskott. Bara för att något varit på ett sätt i några dagar är det definitivt inte säkert att det blir på samma sätt kommande dagar. Det sker alltid förändringar. Har man fått in en bra rutin för nattsömn eller matning eller nåt liknande kan man vara säker på att den rutinen förändras inom en ganska snar framtid. Barnet blir sjukt eller nåt annat stör och då får man liksom börja om från början igen. Men man kan ju hoppas att man lagt en bra grund för framtiden.

Inga kommentarer: