torsdag 6 december 2007

Grisigt...

Gårdagens Uppdrag granskning avslöjade ICA:s matfusk på de fyra största butikerna i Stockholmsområdet. Och det var inte ett nådigt avslöjande. Köttfärs, som nog är den känsligaste matvaran, som inte blivit såld under dagen märks nästa morgon om som att det är helt färskt och körs ut i butiken igen. Kött som inte säljs marineras. Blir det inte sålt på det viset kanske man försöker sälja det färdiggrillat. Gammalt kött som till och med luktar illa mals till köttfärs. Och kött som har legat på golvet tas ogenerat upp, paketeras och säljs. Jag är dock övertygad om att detta avslöjande inte gäller enbart för ICA, säkerligen görs samma sak inom Coop, Axfood och de andra matkedjorna. Det är en följd av de vinstmaximeringsperspektiven som finns inom många bolag idag men i det här fallet leker man alltså med kundernas hälsa.

Griljerade en adventsskinka igår, köpt på ICA Maxi, undrar hur gammal den var?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, man får väl börja odla egna grönsaker o skaffa bondgård, då vet man iaf var maten kommer ifrån... Eller ett enklare sätt, be om mer älgkött fån mamma o pappa...:-)