fredag 3 oktober 2008

Reseberättelse del 7 - Blandat om USA och lite annat också...

Patriotismen är oerhört stor och kommer till uttryck bland annat i att det vajar amerikanska flaggor överallt. Vid postlådor, vid hus, på bilar och i stadskärnorna.


Gud fader själv och Jesus var med oss under hela USA-resan. Det finns kyrkor överallt. Varje litet samhälle har minst tre kyrkor. Och det finns väldigt många skyltar också som talar om varför Gud och Jesus är så himla bra.


Hur sjutton kan man döpa en restaurang till "Tsunami"? Kanske man skulle öppna en restaurang vägg i vägg med denna och kalla den "11 september". Det skulle nog inte uppskattas.


USA är världsbäst på att ha regler för allt. Ett exempel är poolregler som ses på denna bild. Konstigt nog fanns det ingen regel som sa att man inte fick kissa i poolen...


Och för övrigt...
- Finns det snabbmatskedjor och "casual dining"-ställen överallt. Inte är det konstigt om amerikanarna är feta. De gillar friterad mat, panerad mat, ostgratinerad mat, socker och sirap och allt möjligt som gör att man blir fet...
- Flera amerikanare misstog Sweden för Switzerland. Det verkar vara svårt att skilja oss åt.
- så har vi flygit långflygningar med några olika bolag. Hittills är Malaysia airlines bäst. Där fick man egen tv-skärm i stolen framför.

Inga kommentarer: