onsdag 18 februari 2009

Hälsingborg

I fredags åt vi middag på restaurang Hälsingborg på Mäster Samuelsgatan mitt i Stockholm city. Tidigare låg Hälsingborg på Birger Jarlsgatan i en väldigt liten och intim lokal med plats för ett fåtal gäster. Nu har man flyttat till en flera gånger större lokal.

Vi har ätit på restaurangen för några år sedan på det gamla stället. Konceptet nu är detsamma som förut - en enkel meny bestående av tre kategorier rätter : hav, gård och skog. Inom varje kategori finns det tre rätter: en förrätt, en varmrätt och en dessert. Totalt alltså nio rätter. Kostnaden för en trerätters meny är 385 kronor. Till detta finns det utvalda vinpaket i olika storlekar. Innan maten bjuds på tre olika sorters bröd med uppvispat smör.

Jag valde att dela upp menyerna och växla friskt mellan de olika kategorierna så jag åt i tur och ordning skog, hav och gård. Menyn på hemsidan verkar dock inte vara uppdaterad eller så har de bytt meny efter vårt besök där. Förrättens huvudingrediens var i alla fall älginnanlår, varmrätten innehöll röding och efterrätten var glace au four.

Servicen är hela tiden snabb och uppmärksam. Det var inte långa väntetider mellan maträtterna, snarare tvärtom. Vi är nöjda efter vårt besök och kan tänka oss att gå hit igen.

1 kommentar:

Lindslay sa...

Sv: Problemet är att jag faktiskt visst saknar musiken, gräver i de lådorna jämt. Så det är verkligen på sin plats med ett skåp :)