lördag 24 oktober 2009

God fredagsmiddag

Nu när vi inte går ut och äter lika ofta som förut får vi istället laga god mat hemma. Igår gjorde vi en kantarellsoppa till förrätt. I receptet ska det vara trattkantareller men vi hade vanliga kantareller och det blev jättegott! I brist på anpassad dryck till så drack vi Bollingers champagne, favoriten bland champagner! Och champagne funkar alltid.

Varmrätten var en riktig succé. Vanligtvis när vi ska laga riktigt god mat hemma brukar vi oftast laga kött eller möjligtvis fågel men mer sällan fisk. Igår gjorde vi hälleflundra med madeirasås, jordärtskockspuré, råraka och tomatpesto. Hälleflundra är en köttig och fast fisk som vi stekte rätt upp och ner i smör. Madeirasåsen blev fantastisk. Den skulle definitivt också passa till kött precis som jordärtskockspurén. Rårakorna av palsternacka och morot blev ingen succé. Vi fick dem inte att hålla ihop när vi stekte dem så de blev inte alls så frasiga och fina som på bilden till receptet. Det kanske hade varit lättare att få dem att hålla ihop med en äggula, det kan vi prova nästa gång. Till fisken drack vi ett smakrikt vitt vin, Couvent des Jacobins.

Inga kommentarer: