måndag 6 april 2009

Fransk söndagsmiddag på Proviant

Igår åt vi söndagsmiddag på restaurang Proviant som ligger i korsningen Sturegatan/Östermalmsgatan på Östermalm. Vi uppmärksammade restaurangen förra söndagen när vi var ute på promenad och läste då om deras söndagsmiddag då de serverar en trerätters meny plus ost för endast 300 kr. Det såg jättemysigt ut så vi bestämde oss för att gå dit någon söndag. Sagt och gjort, igår åt vi middag där och vi var jättenöjda.

Förrätten bestod av en liten Croque Monsieur, en perfekt liten aptitretare för två stycken hungriga. Varmrätten kallades Boeuf "vin chaud", högrev som hade kokt i många timmar i rödvin tillsammans med kryddor och rotsaker såsom morötter, kålrötter och rotselleri. Sedan serverades en bit brieost med fikon- och apelsinmarmelad och slutligen en Gâteau au chocolat et crème chantilly à la vanille, eller på svenska en bit chokladkaka med grädde.

Det var blandad publik på restaurangen: par i vår ålder, barnfamiljer, äldre par och kompisgäng. Gemytligt, smått romantiskt med röd- och vitrutiga dukar och helt enkelt trevligt!