måndag 6 april 2009

Nyförvärv

Första nyförvärvet inför nästkommande säsong är klart: österrikaren Thomas Raffl, forward. Låter ju så där halvskrämmande. Hoppas inte han är lika kylig som Kalt var.

Det förekommer en rad spekulationer om andra spelare. För tillfället pratas det mest om den i stort sett tandlöse men förhoppningsvis inte uddlöse Robin Jonsson från Timrå och tvillingarna Cam och Chris Abbott från Rögle. Förr pratades det om tvillingarna Oscar och Victor Ahlström från Huddinge men jag vet inte vad som hänt med dem. Piss-Nisse, a k a Jonathan Hedström har det också surrats om.

Vilka ska bort då? Flera lag är intresserade av Bartecko och med tanke på hans spel senaste säsongen säger jag tack och hej till honom. Vi kan inte ha överbetalda stjärnor som inte presterar. Omark till KHL eller NHL - det återstår att se. Luleå riskerar att tappa Pierre Johnsson, ryktena går att stora elefanter är intresserade av honom. Till Tommi Miettinen har vi redan sagt adjö.

Mats Lavander är liksom Anders Burström klar för en fortsättning. Gedigna spelare bägge två men vad ska La-la-lavander göra utan Harju och Omark?

Så länge vi inte tar oss vidare från första slutspelsomgången får vi finna oss i att göra budgetvärvningar och spela i en helt annan ekonomisk division än the big four: HV71, Färjestad, Frölunda och Linköping. Vi får helt enkelt ta det som blir över...

3 kommentarer:

Helen sa...

jag vet va som hänt med bland annat tvillingarna ahlström :)

LINROJ sa...

Vill du berätta?

H sa...

svårt att berätta än.