söndag 14 juni 2009

Helgsysslor

Vi har haft en ganska aktiv helg.

I fredags åt vi middag på Harry B James, en rockbar med sin mat nischad åt det amerikanska hållet. Det gör vi inte om. Miljön var typ O'learys men bullrigare, murrigare och smutsigare. Ljudnivån var ungefär densamma. Maten var wanna-be amerikansk men ungefär tusen gånger sämre. Vi tog en blandad förrättstallrik, en big starter combo innehållande nachos med guacamole, salsa och gräddfil, vitlöksbröd, poppers, lökringar, kycklingvingar och quesadilla. Allt kändes som att de hade köpt färdiga förpackningar av mat och sedan bara värmt upp det. Varmrätterna var inte heller roliga.

Efter maten hälsade vi på ett par goda vänner.

I lördags hyrde vi släpvagn i fyra timmar. Vi hämtade möbler på Stalands som vi hade beställt: matbord, sängram och bäddmadrass (de bägge sistnämnda till vår gästsäng). Vi spenderade därefter ett par timmar på IKEA där vi bland annat köpte ett skåp, gardiner, några attiraljer till köket och en hel del småsaker.

Sedan lagade vi god mat: t-bone steak med risotto (recept från Jamie Oliver) med olika tillbehör: tomatsallad med rödlök, stekt sparris med pinjenötter och portvinskokta smålökar. Hur gott som helst. Det enda jag saknade var ett gott glas rött vin till.

Idag har vi monterat möbler och fixat en hel del här hemma. Maken har monterat skåpet som vi köpte på IKEA, köksstolar och matbord. Jag har hängt upp tavlor (oerhört tålamodsprövande på den hårda väggen), fixat med fotoalbum, monterat små lådor från IKEA och diverse annat. Vi har också haft en snabbvisit av svägerska med make.

Vi har lagt ut vårt gamla matbord och stolar för försäljning på Blocket men än så länge har ingen nappat...

En (1) dag kvar till bebis beräknade nedkomst. Dock har jag ännu inte märkt några tecken på att den skulle vilja ta sig ut men det kan ju komma när som helst.

Inga kommentarer: