torsdag 11 mars 2010

Ett litet kraftpaket med outtröttlig motor

Love har förändrats och vad fantastiskt det är att se förändringarna som händer i den lilla kroppen. Han lärde sig åla för ett par veckor sedan och har för några dagar sedan även börjat att krypa. Och med krypningen kom även viljan att ställa sig upp och utforska saker. Han ställer sig än så länge bara på knä men även ett fall från den höjden rakt in i vardagsrumsbordets glassida gör ont och ger blåmärke på kinden. Men fem minuter senare gör han om samma sak igen utan att ha den minsta tanke på vad som nyss hände.

Hans utveckling de senaste veckorna har gått i raketfart. Från att ha varit ett ganska lugnt barn som nöjt sig med att ibland sitta still i famnen och mysa eller ligga på mage på golvet i babygymmet är han numera ett mobilt litet kraftpaket med outtröttlig motor. Och motorn verkar fungera på topp trots att han på grund av en liten förkylning matvägrar och bara äter välling för tillfället.

Han kan också bli riktigt arg när han inte får ta sig dit han vill. Datorn är exempelvis förbjudet Loveområde, och det tycker han inte alls om. Han vrider och vänder på sig och försöker klättra över allt som kommer i hans väg för att ta sig dit han har tänkt oavsett om han får eller inte.

Det känns som att min föräldraledighet går in i en helt annan dimension nu. Nu är den lugna tiden över.

Inga kommentarer: