torsdag 11 mars 2010

Hur ska detta sluta?

Det drar ihop sig. 2 omgångar kvar av hockeyns elitserie. Luleå möter Rögle på bortaplan och vid vinst kan vi vara klara för slutspel om både Modo och Timrå förlorar. Högst osannolikt alltså. Modo möter Södertälje, som fortfarande saknar en massa avstängda och skadade spelare. Timrå möter Djurgården.

Luleå har inte haft jättelätt mot Rögle under säsongen så det är inte bara att åka dit och hämta hem tre poäng. Pressen kan ställa till det. Det kan bli hur nervöst och spänt som helst och låsa sig totalt om det vill sig illa. Det såg inte särskilt övertygande ut senast hemma mot SSK trots att Tälje saknade typ elva ordinarie spelare. Med ett fungerande spel hade det varit en munsbit. Nu blev det visserligen seger men inte på ett sätt som gjorde mig trygg inför framtiden. Klubbdirektör Stöckel skickar tårta till Skellefteå efter poängen mot Modo, undra om han ska skicka en tårta till Södertälje om de vinner ikväll?
Jag är ganska säker på att HV o co där uppe i toppen av tabellen håller på Luleå för de vill nog mycket hellre möta Luleå istället för t ex Modo eller Frölunda som ju faktiskt också är indragna i det här. Om Luleå, Timrå och Modo vinner och om Frölunda förlorar sin match mot Skellefteå, vilket inte är helt otroligt, är de också nere i träsket.

Inga kommentarer: