onsdag 2 maj 2007

Reseberättelse del 1 - Las Vegas

Las Vegas var första destinationen på vår resa. Vi hade valt att boka in oss på olika hotell varje natt vilket både hade sina för- och nackdelar. Vi fick se många olika hotell och de är verkligen storslagna och överdådiga allihop. Nackdelen är självklar, att man måste packa ihop och byta hotell varje förmiddag. Hotellen ligger emellertid rätt så nära varandra och det är lätt att ta taxi mellan dem. De flesta hotellen är gigantiska, vilket bekräftas av denna artikel där det skrivs att 15 av världens 20 största hotell ligger i Las Vegas. Det var inte bara en gång vi gick vilse på MGM Grand som tydligen är världens största hotell...

Vårt favorithotell var Caesars Palace, där blev vi uppgraderade till ett jättefint rum med utsikt över Bellagio och dess fontäner (bild på Bellagios berömda fontäner nedan).









En höjdpunkt var också middagen på Stratosphere tower (bild nedan). Restaurangen ligger på ungefär 245 meters höjd och den roterar runt så att man ser olika delar av Las Vegas under middagen. Svindlande? Javisst, men man vande sig efter ett tag. För de våghalsiga eller kanske dumdristiga finns även någon slags åkattraktion på utsidan av tornets topp.



Alla hotell har givetvis stora casinoområden där man kan spela alla tänkbara spel. Spelandet pågår dygnet runt och det skulle vara intressant att veta hur mycket pengar som omsätts här.

Vid hotell Paris har man byggt upp en exakt kopia av Eiffeltornet, men detta torn är "bara" hälften så stort som originalet.










Det var ganska varmt och soligt i Las Vegas trots att vi var där i början av april. Det är ett måste att ha tillgång till pool eller åtminstone ett luftkonditionerat hotell (vilket säkert alla är) om man reser dit under de varmaste perioderna. Det ligger mitt i öknen och några som har varit där under sommarmånaderna säger att det är outhärdligt varmt.
En mycket bra hjälp när vi bokade hotellen i Las Vegas (och även på andra ställen) var hemsidan Expedia. Där kan man ta ut hotellpriser för flera veckor framåt och kolla när det är billigast på olika hotell.