fredag 4 maj 2007

Reseberättelse del 3 – Disneyland

10 april gick vår roadtrip vidare till Los Angeles, eller rättare sagt Anaheim. Vi hade bokat in oss på ett Travelodge-hotell nästa dag och tänkte att det var lika bra att bo där även denna natt eftersom vi hade planerat att gå på Disneyland dagen efter. Tyvärr fanns det endast rum där rökning var tillåtet ledigt och även om röklukten i rummet inte var påtaglig fanns det en suspekt lukt i bakgrunden. Hotellet låg i alla fall 10 minuters promenad från ingången till Disneyland och det var väldigt skönt!

Disneyland och California Adventure Park låg alldeles invid varandra och det var väldigt kul att promenera omkring i dessa stora nöjesparker. Det finns oerhört mycket att titta på och många attraktioner att åka eller gå in i. Ett bra tips om man reser dit är att veta att det finns möjlighet att ta biljett till attraktionerna och återkomma senare på en bestämd tid för att slippa stå i kö. Till vissa attraktioner var det nämligen 1,5 timmes kö, så jag kan förstå att det tar ett par dagar att besöka dessa parker om man har barn. Vi gjorde bland annat en resa genom kapten Jack Sparrows "land" från Pirates of the Carribean-filmerna.

I Mickeys toontown kan man hälsa på hemma hos Musse Pigg och Mimmi Pigg. Hela denna del av Disneyland är uppbyggd precis som det ser ut i serierna. Det måste vara en dröm att komma hit som litet barn och titta på allt, men även som vuxen har man väldigt roligt.

Fick även möjligheten att krama om Pluto där inne.

I California Adventure Park finns det en herrans massa åkattraktioner och Anders vågade sig på ett par av dessa. Jag åkte faktiskt en mini-berg-och-dalbana på Disneyland och är ganska stolt över det! Om man tittar riktigt noga på bilden ses hans ben dingla längst ut till vänster på den högra delen av ”uppskjutet”.

Slutligen bevittnade vi den dagliga Walt Disney Parade of Dreams där alla figurer går på parad genom Disneyland.

Inga kommentarer: