tisdag 8 maj 2007

Reseberättelse del 6 - San Fransisco

San Fransisco är en mycket vacker stad belägen vid San Fransisco-bukten. Det är en betydligt mindre stad än Los Angeles och betydligt mer promenadvänlig och trevlig. Det är också mycket lättare att ta sig fram med bil här jämfört med LA. Ska man promenera är det bra att veta att staden kräver att man har ganska god kondition eftersom dess många, långa och branta backar verkligen är prövande för orken.



Golden Gate-bron: vacker och mäktig i sin karaktäristiska orange-/röda färg. Kablarna som håller upp hängbron är nästan en meter tjocka!





Lombard streeet: en av de brantaste gatorna i SF. Den är så brant att man var tvungen att lägga in sju kurvor i backen så att bilarna skulle kunna ta sig fram.




Muir Woods: en vacker sago-skog med gigantiska redwoodträd.



Alcatraz: den berömda före detta fängelseön som numera är nationalpark. Här gick vi på en rundtur och såg en film om fängelset.

1 kommentar:

martina sa...

Men hallå vad BRA reseskildringar! Fler borde lära sig att skriva intressant om sida resor, istället för att fylla sidorna med meterlånga noveller så får man veta lite om varje. Jag läste med stor behållning!!