fredag 4 maj 2007

Reseberättelse del 4 - Resten av Los Angeles


De närmaste dagarna ägnade vi oss åt shopping på olika outlets. Det bästa fanns i Citadel, strax utanför Los Angeles. Där fanns det butiker som Tommy Hillfiger, Calvin Klein, Polo sport och Puma, för att bara nämna några. Visst ser jag ganska nöjd ut med shoppingpåsarna i händerna?

Fredag den 13 april var vi på hockey och såg Anaheim Ducks möta Minnesota Wild. Det var verkligen annorlunda att besöka Honda Center i Anaheim jämfört de arenor vi varit på i Sverige. Dels spelar arenorna i totalt olika divisioner. Honda Center är en stor anläggning i tre etager med plats för 17 174 åskådare (det var utsålt när vi var och tittade), och den är ganska nybyggd och fräsch. Det säljs också mängder med alkohol – fram till en halvtimme före matchens slut – så att åskådarna ska kunna hinna nyktra till och köra bil hem, så uttryckte sig i alla fall killen som vi köpte biljetter av. Det känns också som att åskådarna inte tar hockeyn på samma allvar som i Sverige, det är mer show över hela tillställningen. Man jublar över tacklingar och slagsmål, men det känns som att den där brinnande gnistan för favoritlaget saknas. Sedan kanske det är speciellt med hockey i Kalifornien, hockeytraditionen i just Anaheim är mig veterligen inte särskilt lång. De spelade sin första NHL-match säsongen 1993-94 så det kanske är annorlunda att gå på hockey i någon av städerna där hockeytraditionen är längre och starkare.
Matchen då? Jo, den slutade 3-2 till Ducks. I Ducks spelar en svensk en framträdande roll nämligen Samuel Påhlsson och i Minnesota finns de båda Luleå-bekantingarna Manny Fernandez och Branko Radivojevic. Manny Fernandez deltog dock inte i denna match.

Dagen efter hockeyn besökte vi Venice Beach, vilket är en ganska lång sandstrand i utkanten av Los Angeles. Strandpromenaden är fullbelamrad av människor som vill visa upp sig själv eller något som de har att sälja. Vi stötte på en rad underliga människor och företeelser där.

Lördag kväll var det dags för baseboll, Los Angeles Dogers mötte San Diego Padres. Arenan är stor och det var utsålt när vi var på besök, vilket innebär 56 000 åskådare. Trafiksituationen gör dock att många väljer att komma sent till matchen och det syns på bilden som är tagen en bit in i matchen. När vi åkte till matchen åkte vi i mycket god tid men kom ändå för sent på grund av köerna dit.

Inga kommentarer: