lördag 17 februari 2007

Derbydags!

Vid säsongens första derbymatch var jag på plats i Coop Arena. Luleå såg ut att gå mot en ganska komfortabel seger men slutade att spela i tredje perioden då Skellefteå hämtade upp ett 3-1 underläge till 3-3. Magnus Wernblom gjorde för övrigt samtliga Skellefteås mål. Efter en fantastiskt fin framspelning av Pavel Skrbek avgjorde Jesse Niinimäki (av alla spelare) när han kom fri mot Andreas Hadelöv med två minuter kvar av matchen. Det blev till slut 5-3 till Luleå.

Skellefteå har vunnit två av de andra matcherna och en match har slutat oavgjord. Samtliga matcher har varit fullsatta och säkerligen hade det kunna säljas många fler biljetter. Själv har jag sett några derbyn på plats i Skellefteå och det starkaste minnet från Skellefteå är från en match 1989 då Hans ”Nobbe” Norberg blev förlamad.

Får hoppas på seger i eftermiddagens match, låt säga med 2-4.

Herrarnas slalom i alpina VM i Åre slutade med ett fiasko för Sverige. De svenska åkarna, som åtminstone enligt de svenska journalisterna är "världens bästa slalomlandslag", körde alla ur förutom Martin Hansson som blev tolva. Ingen rolig syn.

Ikväll ska vi laga god middag, det blir en fyra-rätters bestående av:
  • Anklevermousse med fikon, ruccolasallad, balsamicosås och toast.
  • Sparris med parmaskinka, parmesanost och skirat smör.
  • Löjrom med gräddfil, rödlök och toast.
  • Carpaccio med ruccolasallad, pinjenötter, citron och olivolja.

Inga kommentarer: