fredag 16 februari 2007

Höök - allvar eller parodi?

Det var en skön seger för Luleå igår hemma mot Frölunda. Matchen slutade 4-1 och det som var positivt för Luleås del var att tre av fyra kedjor var delaktiga i målproduktionen och att två mål gjordes i power play. Frölunda hade emellertid nio 2-minutersutvisningar så ytterligare något mål i power play hade inte varit helt fel.

Höök är en polisserie som visas i Sveriges Television. Serien är inspelad i Luleå och det är nog det enda skälet till att jag tittar på den. Intrigen håller halvbra men manuset är förfärligt. Flera gånger under avsnittet funderar jag på om det är tänkt att det ska vara en allvarlig skildring av människor i Norrland eller om det rent av är tänkt som en parodi på ”den tystlåtne norrlänningen”? Då kan ni tänka er hur långsam dialogen i serien är...Hur som helst så är ”den tystlåtne norrlänningen” något som kanske stämmer i de djupaste skogarna och minsta byarna i Norrlands djupaste inland där det inte finns mer än 5-10 människor per by. Där behöver man inte prata så mycket med varandra. Men i en relativt stor stad som Luleå – där pratar man med varandra, tro det eller ej! Läs gärna DN:s klockrena recension av serien efter det första avsnittet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med angående Höök, har tänkt ge min syn på den händelsefattiga, sega och ibland rent av ointetsägande serien. Nu har du gjort det på ett mycket bra sätt! Och att "Vårt" LHF vann satt gött!

http://blogg.passagen.se/thojoteji/