torsdag 15 februari 2007

Slutspurt inför slutspel

Roger Åkerström jubilerar ikväll när han gör sin 900:e match i elitserien då Luleå möter Frölunda i Coop Arena. Listan över de spelare som gjort flesta matcher toppar Roger överlägset, drygt 100 matcher före tvåan. Andra aktiva spelare som är med i toppen av listan är Jörgen Jönsson på 752 matcher och Jonas Johnson på 734 matcher.

Matchen ikväll är, liksom förmodligen resten av matcherna den här säsongen, väldigt viktig. Luleå ligger i dagsläget på en sjätte plats, med två poäng ner till Frölunda på tionde plats. Frölunda har dock en match mer spelad än Luleå. Luleå har mer eller mindre varje säsong de senaste åren varit indragna i streckstriden så här i slutskedet av säsongen och varje gång har vi klarat av att ta oss till slutspel. Utgångsläget, rutinen och förmågan att alltid ta sig till slutspel talar för Luleå. Det ojämna och stundtals totalt oinspirerade spelet framför allt på hemmaplan talar mot Luleå som i slutskedet av serien har fyra hemma- och tre bortamatcher kvar. Frölunda gjorde en riktigt risig match i förra omgången då de fick stryk hemma av Färjestad med hela 0-6 så mitt tips ikväll är att det blir hemmaseger med 5-2. Matchen avnjuts (?) hemma i soffan framför TV:n.

Vad gäller bröllopet så är inbjudningskorten klara för utskick. Än en gång vill jag och Anders tacka Martina för hjälpen med dem! De blev jättefina!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Angående kvällen match så tror Vägverkare att följande händer; det kommer bli en tajt tillställning av båda lagen med försvarsspelet i fokus. Salo släpper in ett par slumprullare vilket avgör matchen med 3-1./VV Region Norr

Anonym sa...

VV ber om ursäkt för eventuella stavfel=)