fredag 9 mars 2007

Efter kvartsfinal 2

Gårdagens match var ett gigantiskt fall framåt i jämförelse med den första kvartsfinalen. Igår kämpade Luleå. Spelarna visade upp en helt annat engagemang och frenesi och en vilja att vinna. Med lite tur hade det också kunnat bli så.

Matchinledningen blev jobbig då Robin Lindqvist oturligt skadades och till en början såg det riktigt allvarligt ut men skönt nog kom rapporter efter hand som sa att det inte var så illa. Lubos Bartecko fanns inte heller med på planen och det kändes ju inte heller direkt bra i inledningen. Men Luleå gjorde en mycket bra match.

Sett till hela matchen var nog ändå Linköping det bättre laget men trots det kändes LHC:s seger inte rättvis. Kvitteringen till 2-2 tillkom i efterdyningarna av en felaktig utvisning på Anders Burström. Däremot kunde Linköping mycket väl ha fått en utvisning i en situation strax innan där Magnus Isaksson tre gånger i rad i samma byte blev offer för hakningar och fasthållningar. Att sedan Luleå råkar ut för två puck-out utvisningar i rad är oturligt och kanske lite klantigt.

Chansen finns och hoppet är som bekant det sista som lämnar människan...

Inga kommentarer: