måndag 12 mars 2007

Så var den säsongen slut...

Ikväll tog säsongen slut för Luleå Hockey. Jag hade inte några som helst förhoppningar eller förväntningar innan matchen vilket gjorde att jag inte behövde bli så besviken över kvällens förlust.

Det blev med andra ord en sjunde plats i serien och en 0-4 förlust i kvartsfinalen. I många år har vi med och nöd och näppe tagit oss till slutspelet för att sedan snabbt åka ut därifrån. Det är således flera trender som måste brytas till nästa säsong och det blir intressant att se hur klubbledningen ska lyckas med det. Luleå har denna säsong saknat flera viktiga ingredienser:
  • en bra center/spelfördelare
  • en bra tekare
  • en bra och jämn målvakt
  • ett bra och jämnt försvarsspel
  • en tränare som lyckas med sina "drag"
  • ett fungerande powerplay
  • en bra power play back
  • ett fungerande boxplay
  • en alltför tunn trupp

Slavomir Lener har i mitt tycke inte alls varit den coolt coachande tränaren som han är känd för att vara. Istället tycker jag att han har visat prov på dålig fingertoppskänsla, favoriserat vissa spelare och "diskriminerat" andra. Den enda riktiga centern/spelfördelaren vi hade gjorde vi oss av med mitt under säsongen (Jesse Niinimäki) - i och för sig hade han inte presterat så mycket så det får nog de värvningsansvariga ta på sig. Ingen Luleåspelare var bland de 25 bästa tekarna i serien. Bland målvakterna har det också varit mycket upp och ner och vi har inte haft någon riktig första målvakt under serien. Försvarsspelet har också varit dåligt i många matcher och Leners så kallade "gameplans" har allt som oftast inte kunnat hållas. Det har också varit gott om individuella misstag, ett exempel från kvällens match är där Obsut spelar fram Linköping till det första målet. Både vårt powerplay och boxplay har varit under all kritik stora delar av säsongen, där är det tydligt att vi har saknat en riktigt bra spelfördelare och en powerplay-back (gärna högerskytt). I slutspelet kom det också fram hur tunn trupp Luleå har för med en eller ett par nyckelspelare borta visade sig Luleå vara enormt sårbara.

Det finns alltså många saker att fundera på för Luleås klubbledning inför nästa säsong. Men idag orkar jag inte tänka på det.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Övergår istället till att se på 100 höjdare, och fortsatt planering av vår USA-resa. Mer info om den kommer inom kort.

Inga kommentarer: