onsdag 14 mars 2007

Resan till USA

Vår resa till USA är i planerings- och bokningsstadiet. Vi kommer att vara där 2-30 april. Det finns massor att läsa om sevärdheter och annat både på internet och i resehandböcker, att hitta information är således inget problem. När det gäller att boka hotell, t ex i USA är sidan Expedia att rekommendera. Där kan man söka efter hotell som är nära vissa sevärdheter och sortera efter flera olika kategorier.

Bra att veta när det gäller att boka hotell i USA är att det är marknadspriser som råder. Ju fler personer som vill bo på ett ställe ett visst datum - desto dyrare är det. Detta innebär också att det kan bli relativt billigt att boka fina hotell under de datum då det inte är rusning efter rum. I Las Vegas kan det skilja väldigt mycket mellan att bo på ett visst hotell en måndag eller en fredag. Vi har i alla fall bokat in sex hotell för vår vistelse där: Aladdin, Caesars Palace, MGM Grand, Mirage, Paris och Bellagio. Hotellen i Las Vegas verkar vara gigantiska, överdådiga byggnader med väldigt mycket att titta på och att göra, både i och utanför dem.

Efter Las Vegas är planen att åka vidare på vår roadtrip till Grand Canyon och därefter vidare mot Los Angeles. I Los Angeles finns bland annat Universal Studios och Disneyland. Efter några dagar i Los Angeles går färden vidare via den omtalade vackra highway 1 mot San Fransisco. I San Fransisco är planen att bland annat besöka en vildmarkspark/oceanarium, Alcatraz samt vingårdar i Napa Valley. Andra saker vi har tänkt hinna med att göra är att, förutom att äta massor med god mat, bara strosa runt i stadsmiljö, besöka outlets, besöka någon eller några amerikanska småstäder, försöka skaffa biljetter till någon NHL-match alternativt basket/baseboll samt sola och bada på någon strand (självklart beroende på väder).

När det gäller boende längs vägarna har vi blivit rekommenderade Travelodge från vänner och bekanta. Det ska vara väldigt enkla men billiga, rena och fina hotell där man lätt kan stanna till.

Efter Kalifornien går resan till New York där vi stannar i fyra dagar innan hemfärden till Sverige. Där råder det inte heller brist på saker att göra, problemet är väl bara att bestämma vad man vill göra. Vi lär ju i alla fall besöka exempelvis Empire State Building, Central park och Broadway bland mycket annat.

Inga kommentarer: