måndag 16 mars 2009

En bra kinesisk restaurang!

Vi har letat länge och verkligen trott att det varit omöjligt att hitta, men nu har vi äntligen lyckats. Lucky Garden är en bra kinesisk/vietnamesisk restaurang mitt i Stockholm. Tyvärr verkar de inte ha någon egen hemsida och jag lyckas inte hitta deras meny på något annat sätt heller. Men det är tydligen hit som många kineser som bor i Stockholm går när de vill äta bra kinesisk mat.

Jag åt fyra små vietnamesiska rätter som bestod av vietnamesiska vårrullar, friterade räkor, kyckling satay och tunna skivor grillad oxfilé. Maken åt vietnameisk lyxtallrik som innehöll ungefär detsamma plus en rätt med lax och ytterligare en skaldjursrätt. Till detta serverades olika sorters såser: en hoisinsås, en sötstark sås, sataysås och en syrlig citronsås.

Efter en något burdus inledning visade det sig att servicen var riktigt bra. Det finns tydligen också en dim sum meny med många olika ångkokta rätter. Jag är dock inte riktigt klar över om den serveras en viss tid eller inte.

Vi kommer definitivt att gå hit igen och testa deras kinesiska rätter. Tyvärr är inte kvarteren utanför de allra trevligaste, restaurangen ligger på Klara Norra Kyrkogata 19. Men det viktigaste är att maten är god!

Inga kommentarer: