torsdag 7 maj 2009

Då var vi flyttade!

I helgen flyttade vi in i vår nya lägenhet. Tack alla som hjälpt oss med flytten: mor, far, bror och våra vänner! På bilden sitter de flesta av de som hjälpte till och väntar på pizza i Tegnérlunden.

I fredags skedde själva flytten av möbler och kartonger. Därefter packade vi upp i kök och gjorde i ordning sängar.

I lördags handlade jag och maken lite möbler: en bokhylla, ett skrivbord, en säng, en TV plus en hel del annat.

Därefter har vi monterat möbler, packat upp kläder, böcker och allt möjligt annat. Idag återstår det 7-8 kartonger att packa upp plus en massa skräp att forsla bort. Vi har säkert 40 flyttkartonger som ska slängas. Är det förresten någon som vill ha? Kom i så fall och hämta innan söndag!

Den gigantiska garderoben som vi tog med oss från gamla lägenheten måste jag skriva några ord om. Delarna till garderoben gick inte att ställa upp, på diagonalen var de ett par centimeter för långa... Garderoben är 2,36 m hög och takhöjden är tydligen ca 2,38 m... Far och bror fick montera garderoben stående, men som tur var ordnade det sig till slut!

Nu återstår det att handla möbler: köksbord + stolar, soffa, vardagsrumsbord, en lååång tv-bänk och så vidare. Det lär ju ta ett tag innan vi bytt ut det vi vill byta ut...

Slutligen kan jag säga att det finns både för- och nackdelar med att flytta när man är höggravid. Fördelen är att man kan dirigera flytten och slipper bära. Nackdelen är att allt är så mycket tyngre. Gissa om jag varit trött på kvällarna och nu, dagarna efter flytten?!

Inga kommentarer: