tisdag 16 februari 2010

Guld till Sverige!

Igår blev det guld till Sverige. Charlotte Kalla gjorde ett perfekt lopp och gladde många svenska hjärtan. Tårarna trillade - det går ju inte att undvika.

Och Hellner var sååå nära medalj men orkade inte riktigt, fy vad nesligt det ska kännas med en fjärde plats. Men han kan ju i alla fall se sig i spegeln och tänka att han verkligen försökte för så trött som han var efterått ser man sällan. Hade han fel taktik? Han siktade på guld men hade kunnat köra annorlunda, som han annars brukar göra, för att nå en medalj. Men jag gillar inställningen, att det är allt eller inget som gäller. Hellre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna sin båge som Verner von Heidenstam sa. Osvenskt.

Johan Olsson var också duktig men åkte fel väg och åt fel håll men det hade ändå inte räckt till medalj om han hade åkt rätt väg från början. I fortsättningen lär han väl hitta rätt får man hoppas.

Ikväll dags för skidskytte igen. De svenska åkarna har inte det bästa utgångsläget på jaktstarten men är det någon idrott där det kan bli stora omkastningar så är det väl skidskytte. Jag hoppas verkligen att det var felvallat i helgen för de svenska damerna, annars är det formen det är fel på och den är svårare att ändra på några dagar.

Inga kommentarer: