lördag 7 november 2009

Avvänjning pågår

Vi håller på med att vänja av Love att ha napp. Vi har konstaterat att han vill bara ha nappen när han ska sova. Blir han riktigt ledsen är nappen ingen tröst och på nätterna har det blivit så att vi har fått springa fram och tillbaka mellan hans säng och vår för att sätta i nappen i munnen för den verkar ha en tendens att ramla ur - oftare och oftare på slutet. Vår nattsömn blir störd. Hans nattsömn blir störd. Den stjälper betydligt mer än den hjälper.

Torsdag och fredag har han inte fått ha napp när han har sovit på dagarna. I går kväll fick han lägga sig utan napp. Det fungerade faktiskt ganska bra. Vi gav honom mat vid 19.15 och vid 19.45 hade han somnat så det gick relativt snabbt. Han vaknade däremot 01.30 och var ganska så förtvivlad. Vi gav honom lite mat och han somnade om. Sedan har han vaknat ett antal gånger och tjorvat och "letat" efter nappen.

Första natten utan napp gick ändå helt okej. Fortsättning följer för han lär ju inte vara avvänjd redan nu även om Anna Wahlgren säger att det går att vänja av bebisar på en natt. Det tror jag vad jag vill om. Det tar nog snarare nån vecka.

Inga kommentarer: