måndag 2 november 2009

Dubbellagad fläsksida

Jag ska tipsa om en förrätt som man också kan äta som ett tilltugg. Rätten kräver en hel del tid så det är inget man slänger ihop i brådrasket. Men när vi är i stugan har vi gott om tid att ägna åt matlagning. Dubbellagad fläsksida med dipsås. Först måste det rimmade sidfläsket kokas i ca 3 timmar (vi kokade det i ca 2,5 timmar och det räckte). Därefter friteras. Tyvärr hittade vi inte japanskt ströbröd utan använde en egenhändigt tillverkad frityrsmet där vi först rullade fläskbitarna i ägg och därefter i en blandning av potatismjöl, vetemjöl och ströbröd. Maken gjorde en dipsås av soja, chili, koriander, vitlök, lime, ingefära och råsocker. Vi testade också att dippa i "vanlig" sweet chilisås och ananas-chipotle chutney (Jonas Borssén). Fläsket blir med den långa koktiden otroligt mört och sedan fantastiskt god med den knapriga frityrytan utanpå!

Inga kommentarer: