torsdag 26 november 2009

Kia är skendräktig

Mina föräldrar trodde att Kia var skendräktig men ringde till veterinären för säkerhets skull så att det inte skulle vara något annat som spökade. Nej, det är nog något annat sa personalen på Djursjukhuset i Gammelstad, lade in henne för observation i två dygn, tog alla tänkbara tester och röntgenbilder för att till slut komma fram till att hon är skendräktig.

Det verkar också som att de ljuger eller åtminstone förvanskar sanningen när man ringer dit för att få höra hur hon mår när hon har varit inlagd. De påstod att hon inte gnällde eller skällde där borta. Då kan man fråga sig varför hon var så hes när hon kom hem. De påstod också att hon hade ätit. Undra då varför hon åt upp i stort sett alla godisar i undersökningsrummet när mina föräldrar kom för att hämta hem henne. Hon är inte den som äter i onödan. Vidare sa de att hon också hade fått vätska i sig. Men redan i undersökningsrummet fick hon vatten av mina föräldrar och hon var så törstig. Och det första hon gjorde när hon kom hem var att dricka vatten, ordentligt med vatten. Hon var helt enkelt i sämre skick när hon kom från sjukhuset än när de lämnade henne där.

Stackars Kia är stressad, svullen i magen och har mjölk i spenarna. Hon har fått smärtstillande medicin och medicin för att mjölkproduktionen ska upphöra. Det blir ingen stockholmsresa imorgon för mina föräldrar. Tråkigt, jättetråkigt, men inget att göra åt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Framför allt är det intressant hur mycket alla dessa undersökningar har kostat???? För att bara sedan konstatera att hon är skendräktig....
Vad hade hon för symptom när hon lades in?
Har hon varit skendräktig förut? Molly blev skendräktig för första gången i sitt liv nu i höstas, drygt tio år gammal....men det var lindrigt, mjölk i tuttarna och sedan gick det över av sig självt. Ringde veterinären men de sa bara att motionera mer och ge mindre mat. Nu hade ju Mol iofs inte några konstiga symptom men där försökte de inte tjäna några extra slantar iallafall.... / SkåneLinda

LINROJ sa...

Ja jag måste nästan fråga om mina föräldrar har nån koll på hur mkt pengar de lagt ut för Kias veterinärbesök, måste vara åtskilliga tusenlappar.

De har misstänkt skendräktighet en gång tidigare och trodde med största säkerhet att det var det hon hade nu, hon betedde sig underligt, pep, var stressad och höll på med en filt som att det var hennes "barn". De ville bara få det bekräftat och ev få utskrivet medicin som kunde hejda det men icke sa nicke.